Open Monumentendag

Aankomend weekend is het zover; Open Monumentendag. Dit jaar is het driedubbelfeest omdat Utrecht jarig is en het door corona uitgestelde openingsfeest van de singel eindelijk door kan gaan. Let's Celebrate! 

Utrecht900 

Het zal niet als een verassing komen dat Open Monumentendag vooral in het thema staat van de viering van 900 jaar stadsrechten. Aan de hand van een aantal indrukwekkende Utrechtse monumenten wordt het verhaal van 900 jaar stad verteld. Vanaf het moment dat het stadsrecht verleend werd in 1122 tot aan de heropening van de singel in 2020. In totaal zijn er dit weekend 80 monumenten te bezoeken, dus genoeg te doen! 

Duurzaamheid 

Het thema van Open Monumentendag staat dit jaar ook in het teken van duurzaamheid. Je zou het miscchien niet verwachten, maar monumenten zijn harstikke duurzaam. Ze gaan soms namelijk wel honderden jaren mee! Denk bijvoorbeeld aan de Bibliotheek aan het Neude of aan onze hotels. Aan de hand van een fiets- of wandelroute kun je de mooiste monumenten bekijken. 

Rondje Singel  

Het uitgestelde openingsfeest uit 2020 wordt dit jaar samengebracht met Open Monumenten dag en Utrecht900. De singel is namelijk onlosmakelijke verbonden met 900 jaar stadsrechten en de kers op de taart van 15 jaar bouwen in het Stationsgebied. De singel wordt een podium en decor voor allerlei activiteiten het hele weekend lang. Zo kun een unieke wandeling winnen op het bollendak en wordt er op zondag afsloten met een openluchtconcert bij TivoliVredenburg. 

#yourkeytoutrecht