Culturele uitstapjes

Eén ding is zeker: Utrecht is een stad vol cultuur en er valt daarom genoeg te beleven, te ontdekken en te zien. Hieronder hebben we een paar mooie Utrechtse bezienswaardigheden voor je op een rij gezet zodat je Utrecht écht leert kennen tijdens je bezoek.

Voor iedereen is er wel wat te doen in Utrecht. De stad heeft een rijke geschiedenis en dit wordt dan ook met trots getoond.

Utrecht Lumen

Utrecht Lumen zorgt ervoor dat Utrecht prachtig wordt verlicht zodra de zon onder is. De stad laat zijn mooie kanten zien in het donker door middel van lichtprojecties op de gebouwen en mooi lichtspel door de stad heen. Deze Lichtkunstwerken zijn op verschillende plekken in Utrecht te vinden. Dus laat je verassen en ontdek de prachtige kleuren van Utrecht in het donker. Wil je niks missen? Dan kan je ook op pad gaan met een gids die jou de wonderen van Utrecht zal laten zien.

Domplein

Het Domplein is een belangrijke plek voor Utrecht. Dit is de kern van de stad en het is daarom zeker de moeite waard om een bezoekje te leveren. Het is de oorsprong van Utrecht en brengt veel geschiedenis met zich mee. De 600 jaar oude Domtoren is natuurlijk hét symbool van Utrecht en is een mooie kans om Utrecht eens vanuit een ander perspectief te zien. Bekijk de stad van boven door de kerktoren te beklimmen. Het is een uitzicht dat je niet snel vergeet. Ben je niet zo’n fan van hoogtes? Dan is er ook een ondergrondse ontdekkingstocht bij DOMunder naar de eeuwenoude verhalen en archeologische schatten van Utrecht.

Musea

In Utrecht zijn er ook talloze musea te vinden. Dit is een leuke en interessante manier om Utrecht te leren kennen. Zo vind je bijvoorbeeld naast een van onze boutique hotels, Court Hotel, het Utrechtse Archief waar je het geheugen van de stad op een mooie manier kunt ontdekken. Het wordt op een indrukwekende manier tentoongesteld en je gaat er weg met een nieuwe ervaring. 

Het Centraal Museum laat jou Utrecht ontdekken door middel van kunst en cultuur. Het museum heeft een gevarieerde collectie van kunst, stadgeschiedenis, mode en toegepaste kunst. Een bijzonder stuk om te zien in het Centraal Museum is het atelier van de wereldberoemde illustrator en grafisch ontwerper Dick Bruna.    

Bezoek je Utrecht met de kleintjes? Dan is het Nijntje Museum een leuk museum om langs te gaan. Met Nijntje gaan de kinderen op ontdekkingsreis en leren ze steeds meer kennen van de wereld. Lekker samen spelen, ontdekken en ervaren samen met Nijntje.

Ben je nou gek op sterrenkunde dan is er ook nog een mooi museum in Utrecht waar je zeker een kijkje moet nemen. In het Son­nen­borgh Mu­se­um en Ster­ren­wacht bewonder je de wereld van sterrenkunde. Ontdek de sterrenkoepels en bekijk de zon van heel dichtbij en laat je inspireren door de prachtige wereld buiten onze wereld.