Your key to Utrecht

Betrokken ondernemen,

.. zit in alle dingen die wij doen. Onze locaties zijn uniek, zijn in harte Utrecht gelegen en hebben allen een eigen verhaal. Wij willen deze verhalen graag vertellen en Utrecht zit vol met verhalen! Daarom kiezen wij bewust onze partners, locaties en producten, zodat wij betrokken kunnen ondernemen; duurzaam en maatschappelijk verantwoord! 

Bewust kiezen.

Ondernemen betekent helaas ook vervuilen. Wij kiezen daarom bewust. Langdurige samenwerkingen met partners voor conceptontwikkeling, groene leveranciers van onze producten en extra oog voor onze omgeving.

Reizen doen we groen via OV, (e)bikes en elektrische auto's en we stimuleren onze medewerkers hetzelfde te doen. Dit geldt ook voor onze partners. Zo werken we bijvoorbeeld met CityHub. Zij zorgen ervoor dat ons linnen- en wasgoed groen door 'ons stadsie' wordt vervoerd! We zijn continu bezig met groene verbeteringen en vinden het belangrijk om het Green Key keurmerk te hebben. In onze  MVO verklaring  is een korte samenvatting te vinden van wat verder belangrijk is voor ons bij het runnen van onze hotels.

Oog voor elkaar versterkt de kwaliteit van ons eindproduct. 

Groene partners.

Ons doel is om onze footprint te 'vergroenen' samen met onze groene partners. Bij renovatie van onze panden kunnen we hier al mee beginnen en besteden we extra veel aandacht aan isolatie, energiebesparende installaties en groene stroomvoorzieningen.

Naast groene stroom dat door onze elektriciteitleidingen stroomt, besparen we ook energie met LED, sensoren en energiebesparende installaties. Onze locaties zijn gecertificeerd 'Green Key', een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Hiermee tonen wij aan dat we ons inzetten om de impact op natuur en milieu te minimaliseren. 

Waste hoeft niet altijd 'afval' te zijn, dat laten de ondernemers van 'De Clique' zien! Koffiedik, sinaasappelschillen en etensresten die wij produceren worden gebruikt als voedingsbodem voor nieuwe producten door lokale ondernemers. En zo verkopen wij weer de bitterballen met oesterzwammen die zijn gekweekt op het koffiedik.

Met liefde geproduceerd.

Utrecht zit vol met zulke maatschappelijk verantwoorde ondernemers waarmee we graag samenwerken voor (h)eerlijk eten. 'De Koekfabriek' voor de smakelijke koekjes bij koffie, en ja, koffie van 'Tribes'. Nog meer lekkers tijdens het ontbijt met absurd lekkere chocolade van 'Mesjokke' en vegan granola van 'Tlant'

Zit je bij ons op de toilet? Let's make the world less shitty!  Je veegt 100% boom vriendelijk en duurzaam met toiletpapier van 'The Good Roll' en wast je handen met de eco-friendly spa treatment van 'Anyah'.

Hotels for Trees

Waar hotelgasten bomen planten.

Hoe kunnen wij nou écht onze footprint zo groen mogelijk maken? Juist, door bomen te planten! Onze gasten zetten zich in voor een groenere wereld door een keertje schoonmaak over te slaan. Ja, zo makkelijk is het om een boom te planten dankzij 'Hotels for Trees'. Daar doen wij nog een schepje bovenop: boek je een 'Green Package'? Dan verdubbelen wij het aantal bomen!

Deze groene keuze is de volgende dag al op de website van Hotels for Trees te vinden en levert een directe bijdrage aan de bebossingsprojecten van partner Trees for All in binnen- en buitenland.

Lees meer >