It's time to ride: Utrechtse fietsroutes op een rij

Ben je gek op fietsen en ben je benieuwd naar de mooiste fietsroutes in Utrecht? Huur een fiets of e-bike bij een van onze hotels, want hier komen een paar mooie fietsroutes in en rondom Utrecht op een rijtje zodat jij ze niet meer hoeft te zoeken. 

Arbeidswijken en waterwegen (22km) 

Dit is een prachtige fietsroute die begint in het historische van de start. Vervolgens fiets je langs de Oudegracht en de Vaartsche Rijn en kom je uit bij de Merwedekanaal. Het is een historische route waar je veel van het verleden van Utrecht tegen komt. Het is een fietstocht waarbij je utrecht echt leert kennen.

Kastelen route (32 km)

Je leest het misschien al wel in de naam, maar met deze fietstocht is een culturele ontdekkingstocht waarbij je aardig wat kasteeldeuren langs zal fietsen. Daarnaast zullen er ook nog aardig wat stukken groen te zien zijn onderweg. Het is een tocht waarbij je kan genieten van de natuur en tegelijkertijd de prachtige kastelen en buitenplaatsen tegen zult komen. Zeker de moeite waard! 

Street art route (15km)

Ben jij nou echt dol op kunst? Dan kan je dit ook combineren met een leuke fietstocht. In Utrecht zijn er enorm veel muurschilderingen die ervoor zorgen dat je onderweg altijd kan worden verast met een kunstwerk. Lijkt het jou nou leuk om een route af te leggen langs deze mooie straatkunsten? Dat kan want met deze route kom je langs 11 prachtige kunstwerken in Utrecht. 

Utrecht op de fiets (16km)

Wil je echt Utrecht leren kennen vanuit de kern? Dan is deze fietsroute perfect voor jou. De binnenstad van Utrecht zit vol met historische plekken en leuke bezienswaardigheden waar je langs kunt fietsen. Er is veel te zien in de binnenstad en op de fiets is een leuke manier om Utrecht eens echt van binnenuit te zien. Een goede tip is om de Domtoren als navigatiepunt te houden zo kan je nooit verdwalen.

Go get your bike en ontdek utrecht!