It's time to ride: Utrechtse fietsroutes op een rij

Ben je gek op fietsen en ben je benieuwd naar de mooiste fietsroutes in Utrecht? Huur een fiets of e-bike bij een van onze hotels, want hier komen een paar mooie fietsroutes in en rondom Utrecht op een rijtje zodat jij ze niet meer hoeft te zoeken. 

Arbeidswijken en waterwegen (22km) 

Dit is een prachtige fietsroute die begint in het historische hart van Utrecht. Vervolgens fiets je langs de Oudegracht en de Vaartsche Rijn waarna je uitkomt bij de Merwedekanaal. Het is een historische route waar je veel van het verleden van Utrecht tegenkomt. Kortom, een fietstocht waarbij je Utrecht echt leert kennen. 

Kastelen Route (32 km)

De naam geeft het al weg: tijdens deze fietstocht fiets je langs verschillende kastelen. Daarnaast zullen er ook nog aardig wat stukken groen te zien zijn onderweg. Het is een tocht waarin natuur en cultuur samenkomen. Zeker de moeite waard! 

Street Art Route (15km)

Ben jij echt dol op kunst? Dan kan je dit ook combineren met een leuke fietstocht. In Utrecht zijn er namelijk enorm veel muurschilderingen. Met de Street Art Route kom je langs maar liefst elf pratichtige kunstwerken in Utrecht! 

Utrecht op de fiets (16km)

Wil je echt Utrecht leren kennen vanuit de kern? Dan is deze fietsroute perfect voor jou. De binnenstad van Utrecht zit vol met historische plekken en leuke bezienswaardigheden waar je langs kunt fietsen. Er is veel te zien in de binnenstad en Utrecht leer je op de fiets écht kennen.

Go get your bike en ontdek utrecht!