Utrecht in de winter!

Ook in deze winterperiode is er van alles te beleven in Utrecht. Utrecht zelf is al een magische plek in een deken van sneeuw maar als je op zoek bent naar leuke activiteiten met dit weer dat zou ik zeker verder lezen. Hieronder volgen een paar leuke activiteiten die plaatst vinden tijdens de winterdagen. 

 

Lumineuze nachten Kasteel de Haar 

Het prachtige kasteel de haar wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een uniek decor waar het verhaal van de ‘Lumineuze nachten van kasteel de Haar’ wordt verteld. Door middel van projecties op het kasteel en de muren wordt de geschiedenis van dit historische gebouw weergegeven. Het is een betoverend beeld waarbij het voelt alsof alles tot leven komt. Dit is het perfecte uitje tijdens jouw bezoek aan Utrecht.

 

Lichtprojecties in de stad

In de binnen stad van Utrecht is ook enorm veel te zien. Tot 8 januari is de stad prachtig verlicht met lichtprojecties. Op de muren zijn meer dan 950 tekeningen die zijn ingestuurd. Dus maak een mooie wandeling langs deze lichtprojecties en beleef Utrecht in een ander licht.  

 

Winter station spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum wordt in de komende dagen ook in de wintersfeer gebracht. Tot 8 januari kun je bij het spoorwegmuseum genieten van het museum in een magische sfeer. Er zullen allemaal verschillende activiteiten zijn voor kinderen en je krijgt de mogelijkheid om tussen de treinen te schaatsen!

 

Winterwandelen

De winter zorgt er natuurlijk ook voor dat het erbuiten prachtig uit komt te zien. Zodra het buiten weer bedekt is met een mooie witte laag sneeuw is een wandeling magischer dan ooit. Er zijn genoeg wandelroutes in Utrecht waaruit je kunt kiezen waardoor je volop kunt genieten van de sneeuw. Nu alleen nog hopen op een nieuwe lading sneeuw!

 

Let it snow!