Wipe right!

Hoe vaak ga jij naar de wc? Best vaak toch? Dan zul je waarschijnlijk ook aardig wat toiletpapier gebruiken op een dag. Voor deze gewoonte heeft The Good Roll een duurzame oplossing bedacht...

Toiletpapier is natuurlijk iets dat iedereen dagelijks gebruikt, maar heel duurzaam is het niet: er gaat veel papier verloren. Dagelijks worden er namelijk wel 27000(!) bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Echter, The Good Roll is niet enkel ontstaan door de milieuonvriendelijke eigenschap die toiletpapier met zich meedraagt. De grootste reden van het ontstaan van The Good Roll is een frustratie over het tekort aan toegang tot veilige en schone toiletten. 

Wereldwijd zijn er 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot een veilig en schoon toilet. Dit is maar liefst een derde van de wereldbevolking. The Good Roll wil daarom een bijdrage leveren aan het tegengaan van dit probleem. De wc-rollen van The Good Roll worden gemaakt van gerecycled papier. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om toiletten te bouwen in Ghana. De helft van de nettowinst wordt hiervoor gebruikt. Zo biedt The Good Roll niet een duurzamer alternatief voor toiletpapier, maar dragen ze ook hun steentje bij aan de toegang tot veilige en schone toiletten. Je begrijpt dat de keuze om voor The Good Roll te kiezen bij onze Utrecht Boutique Hotels vanzelfsprekend was.

Wipe right, change lives