A Court memory

Het Court Hotel heeft natuurlijk niet voor niks deze naam gekregen. Voordat het Court Hotel er stond werd het gebouw namelijk gebruikt voor een heel ander soort overnachting in Utrecht... 

Voordat Court Hotel bestond was het gebouw waar het hotel zich bevindt namelijk de rechtbank in Utrecht.
De voormalige rechtbank heeft een rijke geschiedenis. In 1054 stond, op plek waar we nu het Court Hotel vinden, een benedictijner klooster waar toendertijd de Romaanse Paulusabdij werd gesticht. Je kunt hier vandaag de dag nog steeds stukken van terugzien in het gebouw. Na deze tijd werden de kloostergebouwen gebruikt als gerechtshof.

De Rechtbank heeft zijn recht gedaan in het verleden en nu is het de taak aan Court Hotel om de geschiedenis voort te dragen. Het Court Hotel heeft zijn mooie uiterlijk en uniekheid te danken aan de historie van het gebouw. Naast de aankleding van het hotel met voorwerpen uit de rechtbank kun je onder het gebouw ook nog steeds de oude cellen van de rechtbank terugvinden. Inderdaad: het gebouw bezit nog steeds veel stukjes geschiedenis.

Ontdek het zelf! Boek een overnachting en geniet van Utrecht vanuit een historisch gebouw. En wees gerust: je hoeft niet in een cel te slapen hoor! Er wacht een comfortabele hotelkamer op je.