A Court memory

Het Court Hotel heeft natuurlijk niet voor niks deze naam gekregen. Voordat het Court Hotel er stond werd het gebouw namelijk gebruikt voor een heel ander soort overnachting in Utrecht. Vroeger had het gebouw namelijk een heel belangrijke functie.

Voordat Court Hotel hier stond was het namelijk de rechtbank in Utrecht.
De voormalige rechtbank heeft zelf ook een rijke geschiedenis. In 1054 stond, op plek waar we nu het Court Hotel vinden, een benedictijner klooster waar toendertijd de Romaanse Paulusabdij werd gesticht. Je kunt hier nu de dag nog steeds stukken van terug zien in het gebouw. Na deze tijd werden de kloostergebouwen gebruikt als gerechtshof.

De Rechtbank heeft zijn recht gedaan in het verleden en nu is het de taak voor Court Hotel om de geschiedenis voort te dragen. Het Court Hotel heeft zijn mooie uiterlijk en uniekheid te danken aan de historie van het gebouw. Naast de aankleding van het hotel met voorwerpen uit de rechtbank kun je onder het gebouw ook nog steeds de oude cellen van de rechtbank terug vinden. Het gebouw bezit nog veel stukjes geschiedenis.

Ontdek het zelf! Boek een overnachting en geniet van Utrecht vanuit een historisch gebouw. En wees gerust je hoeft niet in een cel te slapen hoor, we hebben gewoon een hotelkamer voor je klaar staan.