Escape the city centre

Even lekker naar buiten en de drukke stad ontvluchten? Bekijk hieronder onze favorieten!

1. Fietsen

Fietsen in de stad is best wel hectisch, maar ben je de stad wel eens uitgefietst? Rondom Utrecht vind je veel groen en gezellige dorpjes waar je kunt drinken en op een terrasje neer kunt ploffen.
De fietsroute langs de Vecht richting Maarssenis een favoriet. Woonboten, kleine dorpjes, prachtige fotomomentjes en heb je zin in verfrissende duik dan ben je ook zo bij de Maarsseveense plassen.

2. Park Lepelenburg

Een heerlijk levendig park aan de rand van de oude binnenstad. Als de zon schijnt komt jong en oud hier samen met picknickkleedjes en barbecues. Er worden hier ook regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

3. Wilhelminapark

Een romantisch monumentaal stadspark, perfect om de middag door de brengen. Je kunt er lekker wandelen, er is een speeltuin voor de kinderen en midden in het park vind je een mooie vijver met fontein. Best een heel mooi plekje voor een picknick toch? Als je geen picknickmand bij je hebt zijn er in en rondom het park genoeg leuke restaurantjes.

4. Griftpark

Weer zo'n fijn plekje. Er is een speeltuin, skatebaan, basketbalveld, kinderboerderij en restaurant. Er is voldoende gras voor je picknickkleedje, vooral langs de vijver is een mooi plekje. Ook in het Griftpark vinden regelmatig food-evenementen plaats.