The Hunfeld back in the days

Wist je dat de naam The Hunfeld is overgenomen van de vorige eigenaar van het pand? The Hunfeld heeft een interessante geschiedenis en we hopen deze geschiedenis mee te kunnen geven aan onze gasten..

Voordat het pand The Hunfeld werd, heeft het een andere eigenaar en ander doel gehad. In 1895 openden de twee mannen Grove en Hunfeld namelijk Utrechts eerste "Heeren- en kinderconfectie maatzaak". Deze maatzaak kreeg de naam: Magazijn “De Dom”. Magazijn “De Dom” was een erg geliefde zaak in en stond bekend als een “fijne zaak in Heeren- en Jongeheren-kleding, confectie- en maatwerk”. Na 75 jaar moesten ze toch de winkel sluiten door de komst van Hoog Catharijne en het assortiment dat te verouderd was.

Naast het overnemen van de naam van de vorige eigenaar heeft The Hunfeld ook stukjes geschiedenis meegenomen tijdens de verbouwing, zo is het hotel nu aangekleed met achtergebleven attributen, zoals hoeden, handschoenen, meetlinten en schilderijen. Dit geeft de Hunfeld een unieke uitstraling en zo blijft de maatzaak een onderdeel van het pand.

Elk einde heeft een nieuw begin