Must visits & - do's

We hebben de leukste bezienswaardigheden & musea voor je op een rijtje gezet

1. Domtoren
Natuurlijk op nummer 1: onze prachtige Domtoren (helaas nu even in een jasje vanwege renovatie). Voor de actievelingen onder ons is het beklimmen van de Domtoren een must! Zeker op een mooie dag is het uitzicht adembenemend.

Domplein 21
www.domtoren.nl

2. DOMunder
Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje? Bezoek dan DOMunder. Domunder bevindt zich hartje centrum onder de grond van het Domplein. Je beleeft een spannende ontdekkingstocht langs 2000 jaar Utrecht. Het is een drukbezochte attractie en vooraf en tijdig reserveren is noodzakelijk.

Domplein 4
www.domunder.nl

3. Nijntje Museum
Wie is er nu niet gek op Nijntje? Als je op zoek bent naar een leuk museum voor je kids dan is het Nijntje museum the place to be. Je kunt in dit museum op ontdekkingstocht door verschillende thema ruimten en er kan heerlijk geklommen en geklauterd worden in het huis van Nijntje. Wat wil je nog meer?

Oudegracht 167
www.nijntjemuseum.nl

4. Spoorwegmuseum
Voor ons is dit een van de leukste musea om naar toe te gaan met de kids. Het is veel meer dan naar oude treinen kijken. Zo ga je met een tijdmachine terug naar een Engels mijndorpje in 1839 en zijn er in het stoomtheater dagelijks voorstellingen te zien over de Oriënt Express. Een geweldige belevnis dus voor jong en oud.

Maliebaanstation 16
www.spoorwegmuseum.nl

5. Centraal Museum
In wat ooit een klooster was zit nu een van de mooiste musea van Utrecht. Het is een plek met bijzondere kunstcollecties die ook nog eens heel gevarieerd zijn: zo vind je er de collectie Dick Bruna, Het Rietveld Schröder Archief, de Van Baaren collectie en nog veel meer. Het museum organiseert ook allerlei leuke actviteiten, oals even kijken in de keuken van een archeoloog of een dansworkshop voor peuters en kleuters. Bij een bezoek aan Utrecht mag je dit museum zeker niet overslaan.

Agnietenstraat 1
www.centraalmuseum.nl

6. Rietveld Schröderhuis
Utrecht is de standplaats van dit architectonische meesterwerk van de Utrechtse architect en vormgever Gerrit Rietveld (1888-1964). Het is een uniek gebouw dat zijn gelijke niet kent. Rietveld ontwierp het huis in 1924 in opdracht van de eigenzinnige Truus Schröder. Het bijzondere is dat bijna alles nog in originele staat is. Boek dus beslist een van de georganiseerde tours om dit bijzondere huis te bewonderen.

Prins Hendrikslaan 50
www.rietveldschroderhuis.nl