Voedselverspilling is een veel voorkomend probleem.

Voedselverspilling is een veel voorkomend probleem en wij bij Utrecht City Concepts vinden het belangrijk dit probleem tegen te gaan. Daarom werken we samen met de Clique: dankzij hen worden voedselresten gebruikt als voedingsbodem van nieuwe producten. Op die manier worden de voedselresten opnieuw gebruikt en wordt dit niet verspild.

Ook jij kunt je steentje bijdragen tegen voedselverspilling! Hieronder vind 3 makkelijk tips om thuis voedselverspilling te voorkomen.

Tip 1 Restjesmaaltijd

Voordat je de wekelijkse boodschappen gaat doen, zorg ervoor dat je eerst checkt wat je nog in de voorraadkast en koelkast hebt liggen. Probeer met deze restjes nog een maaltijd te maken zodat je dit niet hoeft weg te gooien. Vaak kan je nog een voedzame maaltijd creëren met wat je thuis hebt liggen, zo koop je niet onnodig veel eten.

Tip 2 Kook precies genoeg

Kook in porties. Op deze manier hoef je nooit veel weg te gooien of in te vriezen. Zoek op hoeveel je nodig hebt per persoon zodat je deze afmetingen kunt gebruiken tijdens het koken. Houd rekening met hoeveel personen er mee eten en hoeveel je dus in totaal nodig gaat hebben. 

Tip 3 Bewaar voedsel op de juiste temperatuur

Voordat je de boodschappen gaat opbergen is het handig om het label te checken zodat je het product op de juiste temperatuur kunt bewaren. Vaak verschilt het op moment dat het product geopend is dus let hier ook op!