Wandelen in Utrecht!

Ben je gek op wandelen en ben je benieuwd naar de mooiste plekken in Utrecht? Trek je wandelschoenen maar alvast aan want hier komen een paar mooie wandelroutes in en rondom Utrecht op een rijtje. 

Utrechtse grachten (29,0 km):

Ben je opzoek naar een korte wandeling in de buurt dan is de wandelroute grachten en werven de wandelroute voor jou. Met deze wandeling kom je de uniekste plekken van de stad Utrecht tegen. Je komt langs de historische grachten met de unieke werfkelders. Het is een wandeling waar je Utrecht helemaal ontdekt. 

Kaapse Bossen (2 uur 30, 8.5 km)

Met 28 minuten rijden ben je bij de mooie Kaapse Bossen in Doorn. Je wandelt langs de historische stuwwal waar je vervolgens langs de oude groeve de heuvelrug oploopt. Je bent omringt met de prachtige bomen en volgt de kronkelige bospaadjes tot je bij de uitkijktoren beland waar je kan genieten van het prachtige uitzicht over de heuvelrug. 

Noorderpark-Ruigenhoek(1 uur 25 minuten,8,0 km):

Met 15 minuutjes rijden kom je net buiten Utrecht aan bij de Noorderpark-Ruigenhoek waar je kan wandelen langs de groepsschuilplaatsen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie komt. Waterlinies zijn typisch Nederlands dus als je echt cultuur wilt snuiven is dit een leuke wandeling om te maken in de buurt van Utrecht. Ook is het Noorderpark-Ruigen park een echt groen recreatiepark waar je volop kan genieten van de natuur!

Kromme Rijnpad(afstand 29 km)

Als je lekker dichtbij wilt wandelen dan heeft de kromme Rijnpad de perfecte wandelroute. Deze wandelroute wordt ook wel eens gezien als een van de mooiste wandelroutes in Utrecht. Met een kleine 8 min rijden ben je er en kan je genieten van een gevarieerde route tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede. De wandeling begint langs de kromme Rijn waar je vervolgens over een oud jaagpad komt te lopen. Tijdens de wandeling kom je ook langs verschillende dorpen en steden via wandelommetjes in de buurt. Het is een wandelroute waar je zeker niet zal vervelen.

Ontdek Utrecht te voet!